zaterdag 25 januari 2014

Cappuccino cake


Dit is een geweldig recept dat in elk menu past, hoewel ik het zelf het lekkerst vind als de dagen korter en de temperaturen lager worden. Je kunt het serveren als deel van een grand desert, maar het maakt ook indruk bij een high tea, of als je begenadigd bent met Italiaanse genen, als ontbijt.

Het is geen moeilijk recept, maar zorg dat je de allerbeste ingrediënten gebruikt. Dat wil zeggen verse eieren, sterke espresso en romige boter. En liefde

Ingrediënten:
150 gram meel
150 gram suiker
150 gram boter
3 eieren
1 kopje espresso
2 eetlepels volle melk
1 zakje cappuccino poeder (neem nescafe)

Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een springvorm in en strooi er wat bloem in.
Klop de boter met de suiker en voeg een voor een de eieren toe. Voeg de espresso en de melk toe. Goed mengen tot het een egale massa is. Meng het meel en het cappuccino poeder en voeg het beetje bij beetje toe aan het beslag. Blijf kloppen tot je een egaal en luchtig deeg hebt.
Doe het voorzichtig in de springvorm en bak ongeveer 45 minuten in het midden van de oven.
De absoluut de oven niet tussentijds open en zorg dat er niemand om je oven heen loopt te stampen want dan zakt je cake onmiddellijk in elkaar.


Suggesties:
  • Deze cake kan de chocoladecake vervangen uit een eerder recept. Klik hier voor meer recepten.
  • Als je het leuk vindt kun je 2 eetlepels vanillesuiker mengen met een theelepel kaneel en de cake daarmee bestrooien. Geen opmerkingen:

Een reactie posten