zaterdag 25 januari 2014

Pastasalade (2)


Een recept voor een zomerse lunch, dat makkelijk een dag vantevoren klaargemaakt kan worden en meegnomen naar het strand of een picknick of kan dienen als bijgerecht voor een barbecue. Het is zelfs beter om het een dag eerder klaar te maken, zodat de smaken van de dressing en de tonijn goed kunnen intrekken.

Eén waarschuwing: als je een kat hebt als mijn Pio, koop dan twee blikjes tonijn, of laat het blikje niet geopend in de keuken staan, of blijf ernaast staan tot gebruik. Ik was maar twee minuten weg, maar hij had de klus vakkundig geklaard.

Ingredienten:
300 gram penne of andere korte pasta
1 tomaat
150 gram sperziebonen
1 blikje tonijn op olie
4-5 eetlepels extra vergine olijfolie
1 eetlepel citroensap
zout en peper
gedroogde dille, indien gewenst

Kook de pasta al dente, giet af en spoel af met koud water. Laat afkoelen.
Snij de uiteinden van de sperziebonen en snijd ze in stukjes die ongeveer net zo groot zijn als de pasta. Kook de sperziebonen in een beetje water met zou t tot ze zacht maarnog wel een beetje knapperig zijn.
Snijd de tomaat in blokjes.

Meng de pasta, bonen, tomaat en tonijn.
Maak een dressing met de olijfolie, citroensap, zou t en peper (en desgewenst de dille). Meng goed met de pasta en pas op dat je de pasta niet kneust.

Vegetarische varianten:
Je kunt de tonijn vervangen door tofustukjes of vegetarisch `gehakt.`
Ook lekker is om in vieren gesneden, gebakken champignons te gebruiken in plaats van de tonijn. Gebruik in dat geval iets meer zout in de dressing.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten