zaterdag 25 januari 2014

Eierkoeken - da´s andere koek!

Voor wie na al het decembereten wel wat lekkers maar niet iets vets en machtigs wil.
Of voor wie geen gewone eierkoeken wil.
Of voor wie het gewoon leuk vind om te bakken.
Of voor wie net als ik zeer enthousiaste kippen heeft en dus een eierenoverschot.

Nodig:
6 kleine of 4 grote eieren
150 gram suiker
150 gram bloem
2 theelepels bakpoeder
2 theelepels cacaopoeder
1 zakje vanillesuiker

Verhit de oven op 150°C.
Vet een springvorm in en bestrooi met bloem.
Meng de suiker met de vanillesuiker en de cacao.
Klop de eieren met het suikermengsel tot ze schuimig zijn.
Meng beetje bij beetje de bloem en het bakpoeder erdoor.
Verdeel het beslag over de vorm.
Zet een half uur midden in de oven.



Je kunt deze eierenkoek zo eten, of maak hem iets minder saai met slagroom, mascarpone of chocolademousse. Dan wordt het wel meteen weer vetter en machtiger, maar YOLO... toch?



Geen opmerkingen:

Een reactie posten