zaterdag 25 januari 2014

Pastasalade 1


Perfecte salade voor een zomerse dag, om mee te nemen naar het strand voor de lunch, of als bijgerecht bij een barbecue.

En natuurlijk, zoals in al mijn recepten, kun je de bouillon prima vervangen door een blokje kippenbouillon, want niemand zit te wachten op uren werk in een oververhitte keuken.

Ingrediënten:

Voor als je de bouillon zelf gaat maken:
1 wortel, fijngehakt
1 ui, fijngehakt
peterselie, gehakt
selderijblad, gehakt
peperkorrels, gekneusd met een lepel
zout
1 dubbele kipfilet

En als je de bouillon niet zelf gaat maken:
1 kippenbouillonblokje
(en de kipfilet natuurlijk)

Voor de salade:
de gaargekookte kipfilet
300 gram farfalle (vlinderpasta)
1 wortel
optioneel: 1 blikje ananasstukjes of ½ verse ananas in blokjes, hou 1 el. sap apart.
5 eetlepels mayonaise
2 eetlepels kerriepoeder

Neem 1 liter water, doe de ingredienten voor de bouillon erin en breng aan de kook. Daarna het vuur laag zetten en minstens een half uur laten trekken. Controleer of de kip gaar is en zet die apart.
Zeef de bouillon.
Of: Zet 1 liter water met het bouillonblokje en de kipfilet op, breng aan de kook en laat een half uur op laag vuur trekken. Haal dan de kip er uit en hou apart.

Breng de bouillon opnieuw aan de kook, doe de farfalle erbij en laat in ongeveer 7 minuten al dente (beetgaat koken). Giet af en spoel de farfalle met koud water even af. Laat afkoelen.

Snij de de wortel in kleine stukjes. Snijd de (liefst afgekoelde) kip in kleine stukjes.
Maak een dressing van de mayonaise en de kerrie. Als je ananasstukjes toevoegt, roer dan 1 eetlepel ananassap erdoor.
Meng de kip en de wortel (en de ananasstukjes, als je die gebruikt) met de kerriemayonaise.
Meng het mayonaisemengsel door de farfalle, roer echt heel goed door.

Eet de salade op kamertemperatuur.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten