zaterdag 25 januari 2014

Panna cotta met rode vruchtensaus


Een niet al te ingewikkeld dessert dat eigenlijk nooit mislukt, overal bij past en nog vrij snel klaar is ook.

Ingredienten:

Voor de pannacotta:
1 potje slagroom
50 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
1 blaadje gelatine


Week de gelatine in koud water (ongeveer 10 minuten)
Breng de room met de suiker en de vanillesuiker aan de kook. Kijk uit want het kookt heel gauw over.
Knijp de gelatine uit en roer het door de gekookte room tot het is opgelost. Giet de room in een vorm en laat het minstens 3 uur in de koelkast opstijven.


Variaties:
Gebruik voor chocoladeroom in plaats van de vanillesuiker 10 gram cacaopoeder.
Gebruik voor koffiecrème 1 zakje cappucinopoeder (nescafé) in plaats van vanillesuiker )goed roeren want het klontert nogal snel).
Deze variaties zijn niet zo lekker met vruchtensaus, maar wel met slagroom en/of caramelsaus.

Voor de saus:
350 gram rood fruit
1 el. Citroensap
50 gram suiker
2 eetlepels geleisuiker

Pureer het fruit met de suiker en het citroensap en wrijf het door een zeef zodat de pitjes achterblijven.
Breng het fruitsap met de geleisuiker aan de kook, laat heel even doorkoken, giet het door een zeef en laat afkoelen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten